Vanaf 1 januari 2023 is het helaas verplicht om een helm te dragen op een 25km snorscooter. Je kan er ook voor kiezen om je 25km snorscooter om te bouwen naar een 45km bromscooter want een helm moet je toch al gaan dragen! 

Maar je snorscooter gaat nu niet harder dan 25km dus de snelheid moet dan ook worden aangepast naar 45km. 

Voor alle snorscooters die voorzien zijn van een injectiesysteem van het merk Rongmao kunnen wij de ECU aanpassen naar een 45km bromscooter versie. Dit kan bij ons in de werkplaats wanneer je naar ons toe komt maar het is ook mogelijk om je ECU naar ons op te sturen! Wij passen deze dan voor jou aan en sturen deze na de aanpassing weer retour. 

Demontage handleiding

Benodigd gereedschap:

Sleutel 8 ( bij voorkeur een dop op ratel )

Sleutel 10 ( bij voorkeur een dop op ratel )

Wij hebben voor deze handleiding gebruik gemaakt van een Killerbee VXL ( Vespa look ) dit model is er onder andere ook van de merken Senzo en La Souris.

Stap 1

Open de buddyseat en schroef de 4 bouten los met sleutel 10 die op de foto met de rode pijl zijn gemarkeerd.

Stap 2

Wanneer de helmbak is gedemonteerd kan je op zoek gaan naar de ECU. Deze zit bij dit model gemonteerd aan de rechterzijde van de scooter ( uitlaatzijde ) De ECU is voorzien van een grijze en een zwarte stekker. Demonteer de ECU door de 2 bouten met sleutel 8 los te draaien.

Stap 3

Wanneer je de ECU hebt gedemonteerd kan je de stekkers los klikken. Druk met je vinger op de ontgrendeling. Nu trek je beide stekkers eenvoudig van de ECU af.

Stap 4

Je hebt de ECU nu volledig gedemonteerd. Pak deze goed in en stuur hem naar ons op zodat wij hem voor je kunnen aanpassen!