Elektrische Fatbike kopen

Wil jij een elektrische fatbike kopen? Een e fatbike is een elektrische fiets met dikke banden. Een fiets met brede banden heeft veel meer grip en is daarom ideaal in de sneeuw, modder of zand. Daarnaast is een fatbike natuurlijk gewoon een hele stoere elektrische fiets waarbij de dikke banden direct indruk maken. Wil jij een elektrische fatbike kopen? Dan ben je bij Premium Scooters aan het juiste adres. We hebben diverse soorten elektrische fatbikes te koop en ons assortiment breiden wij constant uit. We leveren in heel Nederland voor slechts € 39,- en als je eerst een proefrit wilt maken dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Killerbee Fatbike

AGM Fatbike

ESMASTER Fatbike

Elektrische fatbike kopen: een goed idee?

Waarom moet ik een elektrische fatbike kopen? Er zijn bepaalde situaties waarin een normale fiets niet de beste optie is. In een zanderige, modderige omgeving bijvoorbeeld heeft een gewone fiets het al snel moeilijk. Een fatbike heeft specifieke eigenschappen waarmee je in deze omstandigheden nog steeds goed kunt rijden. Het meest opvallende kenmerk van een fatbike zijn de dikke banden. Een fatbike heeft banden met een breedte van 4” en geven je bepaalde voordelen. Enkele van deze voordelen van een fatbike zijn:

 • Extra comfort: Een fiets met brede banden heeft extra dempend vermogen.
 • Meer stabiliteit: Door het grotere contactoppervlak van de banden is er zeer weinig kans dat je van de fiets valt.
 • Meer flexibiliteit: Omdat je met de dikke banden makkelijk door modderige bospaadjes, zanderige omgevingen en besneeuwd terrein kunt rijden is een fatbike flexibeler dan een normale fiets.
 • Stoere elektrische fiets: Het is natuurlijk ook gewoon een hele stoere elektrische fiets die absoluut de aandacht trekt.

Elektrische fatbike: de elektrische fiets met dikke banden

Fatbikes zijn ontworpen om op zachte ondergrond te rijden, zoals sneeuw, modder en zand. Normale stadsfietsen zijn moeilijker te berijden op dit soort ondergrond. 

Een elektrische fiets met dikke banden heeft de laatste tijd enorm aan populariteit gewonnen. Daarom zijn de onderdelen ook steeds beter beschikbaar. Wat vroeger een nadeel was van fatbikes is dat de dikke banden lastiger te verkrijgen zijn. Tegenwoordig zijn vervangende banden geen probleem. Met bekende fabrikanten die standaard modellen uitbrengen zoals de Kenda Juggernaut die veel gebruikt wordt op fatbikes maar het is ook niet ongewoon om een fatbike te zien met dikke banden van Maxxis of CST. Het is dus geen probleem om de dikke banden van een fatbike om te wisselen wanneer dat nodig is.

Hoe is een elektrische fatbike om op te rijden?

Omdat het voor veel mensen de eerste keer is dat ze een fatbike uitproberen is het natuurlijk spannend omdat je niet weet wat je kunt verwachten. Een fatbike is verrassend leuk en comfortabel om op te rijden vanwege de volgende redenen:

 • Extra comfort: Het eerste wat je opvalt als je op een elektrische fatbike zit, is het gevoel van de lage bandenspanning. Dit geeft de fiets een extra verend gevoel. Veel fatbikes hebben ook zadelpenvering en een extra breed zadel. Dit maakt het rijden nog comfortabeler. Naast de stoere uitstraling is dit ook vaak de reden waarom mensen toch kiezen voor een fatbike. Je kijkt er niet meer tegen op om boodschappen te doen met de fiets, maar je zult er juist naar uitkijken en ieder excuus gebruiken om je nieuwe fatbike van stal te halen en er mee door de stad mee te cruisen.
 • Meer tractie en stabiliteit: Met een elektrische fatbike is geen berg te hoog. De elektromotor versterkt je trapinspanning, zodat je veel makkelijker steile hellingen op komt. 

Verschillende soorten fatbikes

Het enige wat een fatbike tot een fatbike maakt, zijn de 4″ dikke banden. Daarnaast zijn er dus veel verschillende opties mogelijk. In de praktijk zijn er dus ook heel veel verschillende soorten fatbikes. Hieronder een paar voorbeelden van de type fatbikes van waaruit je kunt kiezen:

 • Elektrische Fatbike Beach Cruisers

  Als je op zoek bent naar een ontspannen manier om je gemakkelijk en comfortabel te verplaatsen, dan is een beach cruiser fiets met dikke banden een goede manier om dat te doen. 

  De elektrische aandrijving maakt het rijden moeiteloos, wat betekent dat je aankomt op je bestemming en er nog net zo fris uitziet als toen je aan de rit begon. Elektrische strandcruisers met dikke banden zijn lifestyle fietsen en hebben coole ontwerpen, variërend van vintage tot meer hedendaagse stijlen. 

 • Een stoere elektrische fatbike fiets

  Als je op zoek bent naar een stoere ebike dan is een elektrische fatbike natuurlijk een voor de hand liggende keuze. De extra dikke banden maken direct indruk en creëren een stoere look. Dit komt omdat de dikke banden er imposant uitzien.

   

  Wilt je echt voor de meest stoere elektrische fiets gaan dan zijn er ook fatbikes die het design nabootsen van een motorfiets. Zo’n chopper fiets lijkt qua design erg op een motorfiets dankzij het ontwerp van de frame en de plaatsing van het zadel en stuur. De accu is, net zoals bij een motorfiets, in het midden van het frame geplaatst. Daarnaast heeft een chopper fatbike ook een lager zadel, breder stuur die ook nog verder omhoog gedraaid kan worden zodat je nog meer rechtop en comfortabeler zit net zoals bij een chopper motorfiets. Voor nog meer comfort zit er een extra breed zadel op.

 • Elektrische Fatbikes die 45km/u kunnen

  Wat je misschien niet gedacht zou hebben is dat het ook mogelijk is om een fatbike als speed pedelec aan te schaffen. Deze kunnen tot 45km/u gaan zodat je de keuze hebt tussen het ontspannen cruisen of het meer spannende racen. Als je een snelle elektrische fatbike wilt kopen, let er dan op dat je een motor uitzoekt die ten minste 500W aan vermogen heeft. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat er extra regels gelden voor zulke snelle fatbikes.

 • Fatbike vouwfiets: makkelijk mee te nemen

  Het grootste nadeel van een fiets met dikke banden is dat het meer moeite kost om te trappen, maar dit wordt verholpen met de elektrische motor. Elektrische fatbikes zijn daarnaast echter niet zo draagbaar als een gewone stadsfiets door hun grootte en gewicht. De banden passen niet in alle bagagedragers, dus dit kan een probleem zijn als je de fiets met de auto wilt vervoeren. Je kunt echter een elektrische vouwfiets met dikke banden overwegen welke makkelijk in te klappen zijn wat het opbergen en vervoeren makkelijker maakt.

  Een fatbike vouwfiets is minder zwaar dan een normale fatbike en kan makkelijk ingeklapt worden om mee te nemen of veilig op te bergen.

  Deze varianten hebben uiteraard kleinere wielformaten, veelal 20”, maar hier merk je weinig verschil in tijdens het fietsen omdat de elektrische motor voldoende ondersteuning geeft.

  Deze fatbike vouwfietsen zijn ideaal als een gebrek aan bergruimte thuis of op het werk een probleem is. Ze kunnen worden opgevouwen tot een zeer compact formaat, zodat je ze kunt opbergen in de kofferbak, in de camper of in een hoekje in de garage. Dankzij de dikke banden van zo’n fatbike vouwfiets kun je er toch over meer terreinen mee fietsen dan met een normale vouwfiets zou kunnen. Als je op avontuurlijke reizen gaat dan is dit dus perfect. Bekijk vooral ook de mogelijkheden met voorvorkvering voor een meer robuuste rit.

Koop de beste elektrische fatbike bij Premium Scooters!

Wil jij de beste elektrische fatbike kopen in Nederland? Dan ben je bij Premium Scooters aan het juiste adres. Met een ruime selectie aan verschillende fatbikes hebben we voor iedereen de juiste fatbike.